Niusy » Przepisy kulinarne » Zupa borowikowa

Zupa borowikowa

Dodał: Wiesław Kamiński (zenit)

 

[IMAGE]

Składniki: Borowiki - 0,5 kg, esencjonalny bulion - 1 l, śmietana kremówka - 0,5 l, cebula - 2 szt. czosnek - 2 ząbki, świeży majeranek, szałwia, pieprz, sól do smaku



Składniki: Borowiki - 0,5 kg, esencjonalny bulion - 1 l, śmietana kremówka - 0,5 l, cebula - 2 szt. czosnek - 2 ząbki, świeży majeranek, szałwia, pieprz, sól do smaku
Sposób wykonania: Umyte i pokrojone grzyby podsmażyć w garnku z cebulą, dodać bulion i gotować około 20 minut. Do zupy dodać śmietanę i gotować jeszcze około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać wszystkie składniki aż do uzyskania jednolitej masy. Gęstość zupy regulować bulionem. Podawać z ubitą śmietaną i świeżymi ziołami.
Autor: Piotr Małecki i Piotr Murawski

 
Komentarzy (0) | 19.12.2005 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.