Niusy » Przepisy kulinarne » Grzybówki (danie wigilijne)

Grzybówki (danie wigilijne)

Dodał: Wiesław Kamiński (zenit)

 

[IMAGE]

Składniki: ciasto drożdżowe nie słodkie, suszone prawdziwki, cebula, sól pieprz, oliwa.



Składniki: ciasto drożdżowe nie słodkie, suszone prawdziwki, cebula, sól pieprz, oliwa.
Wykonanie: Suszone grzyby wymoczyć, zgotować w tej samej wodzie, przemleć maszynką do mielenia mięsa, przyprawić solą i pieprzem, dodać drobno pokrajaną i zeszklona na oliwie cebulę, wymieszać i podusić pod przykrywka w patelni.
Ciasto drożdżowe wywałkować na placek grubości 0,5 cm, zrobić pierogi z nadzieniem z grzybów i smażyć na rozgrzanym oleju do osiągnięcia złocistego koloru, przewracać.

Przepis przysłała Ewa Walma z Wilna

 
Komentarzy (0) | 12.02.2005 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.