Niusy » Przepisy kulinarne » Jajka faszerowane grzybami

Jajka faszerowane grzybami

Dodał: Wiesław Kamiński (zenit)

 

[IMAGE]

Składniki:
Jajka, grzyby suszone (najlepiej prawdziwki), cebula, masło,



Składniki:
Jajka, grzyby suszone (najlepiej prawdziwki), cebula, masło,
Wykonanie:
1. Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupek,przeciąć wzdłuż, żółtka oddzielić.
2. Ugotować grzyby suszone ( najlepiej prawdziwki, usmażyć na złoty kolor cebulę
( na maśle) a następnie sporządzić farsz;grzyby, cebulę i żółtka z jajek przepuścić przez maszynkę do mięsa - dobrze wymieszać, posolić i popieprzyć do smaku.
3. Farszem napełnić przygotowane połówki jajek w taki sposób by farsz wystawał do góry.
Uwagi:
Potrawę podaje się w formie zakąski na zimno. Zaprosić sąsiada ( sąsiadkę), postawić na stole duży półmisek z przygotowaną potrawą i delektować się błogością jaka pojawi się na twarzy gościa w miarę połykania kolejnych "półjajek".. Potrawę podaje się w formie zakąski na zimno. Polecam.

( Przepis zawdzięczam mojej synowej - Basi, skąd go wzięła nie wiem, najważniejsze, że baaaardzo smaaaczne...)
Przepis nadesłał Tadeusz Ruchlewicz

 
Komentarzy (0) | 27.10.2004 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.