Niusy » Przepisy kulinarne » Rydze po Orawsku

Rydze po Orawsku

Dodał: Wiesław Kamiński (zenit)

 

Składniki:

Patelnia kapeluszy rydzy
Masło osełka
Pieprz
Sól morska
Chleb razowy



Wykonanie:

Przepis prosty i nieskomplikowany.

Zebrać patelnie rydzy jodłowychWypłukać i odcedzić na sicie.Rozgrzać masło (najlepiej osełkę) nie żałować masła… potem można masełkiem z patelni nasączyć pajdę chleba J i zjeść ze smakiem.
Położyć początkowo kapelusze blaszkami do góry, popieprzyć i posolić (polecam sól morską)
Smażyć do 15 minut.
Rydze najlepiej jeść z chlebem własnej roboty razowym na zakwasie.
Smacznego


 
Komentarzy (0) | 7.03.2013 | Drukuj | Poleć znajomemu

Napisz komentarz:

Zaloguj się by dodać komentarz.